Jäsenkirje 2 / 2020

KMO:n jäsenkirje 7.8.2020

Uuden lukuvuoden kynnyksellä
Lukuvuoden lähestyessä moni miettii varmasti, minkälaisin käytäntein tuleva lukuvuosi tullaan aloittamaan ja kuinka musiikintunnit päästään järjestämään. Opetuksen järjestäjä tekee ensin yleiset linjaukset, joiden pohjalta rehtorit suunnittelevat kuinka koulutasolla toimitaan lukuvuoden alkaessa. Musiikinopetuksen toteutuksesta omassa koulussa kannattaakin keskustella ensisijaisesti oman lähiesihenkilön kanssa, kun koulun yleiset toimintamallit ja linjaukset ovat selvillä.

Yleisellä tasolla THL:n ohjeistus keväältä on edelleen voimassa, eikä siihen ole tullut kevään jälkeen muutoksia. Musiikinopetuksen kannalta tärkeimmät huomiot liittyvät hyvästä käsihygieniasta huolehtimiseen sekä suositellun etäisyyden pitämistä mahdollisuuksien mukaan. THL suosittelee lisäksi yhteiskäytössä olevien työvälineiden käytön välttämistä tai niiden puhdistamista aina käyttäjien välillä. Käytännössä tämän voi toteuttaa esimerkiksi siten, että jokaisella oppilaalla on käytössä oppitunnin ajan sama soitin, ja soittimet pyyhitään aina ennen seuraavan oppitunnin alkua. Koronavirus tarttuu kuitenkin THL:n mukaan ensisijaisesti pisaratartuntana, eivätkä koronavirukset säily pitkiä aikoja ilmassa tai pinnoilla vaihtelevissa lämpötiloissa. Kannattaa myös seurata OPH:n ajantasaista tiedotusta asiasta osoitteesta:
https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/opetustoimi-ja-koronavirus.

Suosittelemme myös verkostoitumaan ja jakamaan toimivia käytänteitä esimerkiksi lähialueen muiden musiikinopettajien kanssa. KMO tarjoaa lisäksi keväältä tuttuun tapaan yhteisen alustan keskusteluille virtuaaliopehuoneen merkeissä, joista ensimmäinen järjestettiin jo ennen koulujen alkua torstaina 6.8. klo 14. Muiden tapaamisten aikataulut sekä syksyn muut tapahtumat ja ajankohtaiset asioiat löydätte verkkosivuiltamme osoitteessa www.koulujenmusiikinopettajat.fi sekä KMO:n somekanavista ja Facebookin Mitä tehdä musatunnilla -ryhmästä.

“Musiikkiteatteri – ideoita kouluun” – Syyspäivät Seinäjoen lyseolla 3.-4.10.

Koulujen musiikinopettajat ry:n perinteiset syyspäivät lähestyvät kovaa vauhtia! Ilmoittautuminen aukeaa maanantaina 10.8. Ethän jää paitsi vuoden parhaasta musiikkikasvatustapahtumasta!

Tämän vuoden syyspäivien teemana on “Musiikkiteatteri – ideoita kouluun”. Tiedossa on tuttuun tapaan upeita työpajoja ja yhteistä keskustelua. Lauantai-iltana on myös mahdollisuus päästä katsomaan omakustanteisesti Evita-musikaalia Seinäjoen kaupunginteatterilla. Tarkempi aikataulu ja ohjelma on luettavissa seuraavan linkin takaa: https://www.koulujenmusiikinopettajat.fi/syyspaivat-2020/

Terveisiä KMO:n hallituksen kesäseminaarista!

Kokoonnuimme hallituksen kesken suunnittelemaan tulevaa toimikautta kahden päivän kesäseminaarissa. Tulevalla toimikaudella on tarkoitus kehittää edelleen aluetoimintaa, opiskelijayhteistyötä sekä koulutustoimintaa.
Uutena kehityskohteena ovat jäsenille suunnatut webinaarit, joita on tarkoitus pilotoida tulevana toimikautena. KMO hakee lisäksi uusia jäseniä hallitukseen väistyvien tilalle. Vinkkaa meille itsesi tai kaverisi! Halukkuudesta voi ilmoittaa meille myös esimerkiksi syyspäivien yhteydessä.